gamla ridbilder jag hittade

Dessa bilder är tagna i höstas, och enligt min känsla så ser det nog grymt mycket bättre ut nu även fast de här var de bästa bilderna av typ 100..!


27 april

Idag ville jag göra något annorlunda så jag red in i skogen där vi har en liten terrängbana skulle man kunna kalla det. Det är en stig som går runtrunt med en ganska brant backe i slutet efter alla hinder. Men eftersom rätt många hinder säckat ihop lite så gick jag först runt och byggde upp alla igen innan vi satte igång. Självklart krävde jag inte särskilt mycket där utan ville bara ha lite kul, försökte bara få henne att arbeta lite i backen ist för att bara rusa järnet. Men det var kul! :)
Sen red vi ut på ängen och tränade galoppfattningar i vänster galopp. Gjorde såklart några i höger också men dom går redan så bra så hon behöver inte lika mycket träning i höger. Det gick sådär med fattningarna asså.. Hon tänker inte alls lika mycket frammåt i vänstern och ganska många fattningar resulterade bara i slängtrav. Men det är bara att övaövaöva så blir hon starkare! Tror ganska mycket beror på mig som ryttare också, att jag inte håller ihop henne ordentligt så det blir lite flängigt ibland.. Något vi båda behöver öva på alltså!

Hoppade även studsen några gånger och nu tvekar/vägrar hon inget alls och det är såå skönt!! Känns som att alla hennes negativa sidor sakta börjar försvinna :D


24 april försenat

Red ganska länge i Söndags för att rida igenom henne ordentligt. Började med att rida ut en lite längre runda än vanligt med lite galopp och travsträckor, där skötte hon sig bra och var pigg och glad! Sen när vi "kom hem" igen så galopperade jag runt lite kravlöst på ängen och hoppade några gånger. Försökte få henne att hoppa studsen utan att rusa så mycket vilket gick toppen!

Sen red jag in på ridbanan för att rida lite dressyr. Då la jag upp stigbyglarna för att jag tycker att jag kommer åt mycket bättre då och får en bättre sits! Red väldigt mycket skänkelvikningar, volter och lite sånna mjukgörande övningar som gick toppen, måste dock köpa ett riktigt dresyrspö så att jag lättare kan påminna henne om att rumpan också måste hänga med ordentligt. Men jag tyckte ändå hon skötte sig bra! Sen övergick jag till att jobba i trav där jag verkligen tänkte på att hålla ihop och sysselsätta henne hela tiden. Jag tycker det gick riktigt bra, fick ett bra flyt och vi fick nog till dom bästa skänkelvikningarna i trav hittills! Tror det var för att jag red utan stigbyglarna och därför kom åt henne bättre och får en stabilare sits. Sen tog jag lite galopp i båda varven som gick bra, måste fortfarande jobba som en dåre men vänstern kändes stabilare iaf. Går frammåt!

Måste be nån fota nån gång när jag rider så ja får se själv hur det ser ut :)


20 april

Eftersom att jag bara lekt runt och hoppat de senaste gångerna (skrev inte om i söndags 17e) så idag blev det att jobba lite mer i dressyren! Men det är så kul nu för tiden när jag ska hämta Mirran i hagen så kommer hon till mig med spetsade öron istället för att springa iväg skitsur som hon oftast gjorde förut! Mina små amatörledarskapsövningar verkar ju fungera :)

Iaf så red jag först runt lite på ängen i skritt och trav och gjorde massa skänkelvikningar, gick sådär. Hon var ganska tjaffsig och förvånandsvärt går ju alltid skänkelvikningen i stallets riktning såå mycket lättare! Men efter ett tag så lyssnade hon bättre så då red jag upp till ridbanan och fortsatte på samma sätt där med massa skänkelvikningar och volter. Det gick inte heller helt lysande, hon verkade lite döv för hjälperna ibland nästan och jag fick rida ordentligt för att hålla ihop henne så hon inte skulle falla isär och bli lång. Gjorde lite trav-skritt-trav osv ett tag för att hon skulle bli alertare vilket också hjälpte.

Sen gick jag över till galoppen som numera går mycket bättre överlag! Dock har jag märkt att hennes vänstergalopp är mycket svagare än högern så den måste jag jobba mer med. Fortfarande så måste jag ge henne enormt mycket stöd i galoppen för att hon ska orka men hur ska hon kunna förbättras om jag inte kräver att hon ska arbeta lite? Jag var iaf nöjd med galoppen ganska snabbt så då gick jag ut på ängen igen så hon fick sträcka ut sig lite i galoppen och sen skrittade jag av för hand

+ Känns som att vårat band stärkts, vilket är kul
Hon hoppar utan att vägra en enda gång!


- Jag måste hålla ihop henne bättre i traven överlag
Jag måste hålla mer koll på min sits och hjälperna
Hon får inte sakta av/svänga iväg av sig själv..

14 april - bild

Idag blev det ett till riktigt svettpass!
Skrittade som vanligt runt på vägen på långa tyglar, standard uppvärmningen, tycker det är så mysigt! Sen iaf så red jag ganska långa konditionsintervaller i galopp runt på ängen tills hon blev helt blöt av svett på halsen hehe.. Hoppade också stocken några gånger bara för att hon (och jag) tycker det är så kul! Varvade ner ett tag innan jag red in på ridbanan för att rida lite mer krävande. Där inne travade jag lite bommar för att hon skulle få lyfta på fötterna lite och sen hoppade jag ett sockerbitshinder i både trav och galopp. I början var hon ganska jobbig och det kändes som att hon bara stretade emot vart jag än styrde i galoppen så jag fick jobba som en DÅRE innan hon lyssnade! Men efter ett tag så fick vi faktiskt till en riktigt fin och samlad galopp på mittvolten även fast jag fick kämpa som fan för att hålla ihop henne i form, men det gick! :D Blir så himla stolt över både henne och mig själv för att jag typ äntligen efter 2 år kan rida henne ordentligt haha.. Hon kräver ett sånt enormt tålamod den hästen.


Tog två bilder på henne för att jämföra med dom jag tog för 3 veckor sen, man ser inte så jättestor skillnad men lite smalare tycker jag allt hon blivit! ;) + att musklerna på hals och bog är tydligare
                                                                Jämfört med


12 april

Fan vad Mirran vägrade samarbeta idag... Först när jag skrittade på vägen så kändes hon pigg och glad liksom och samma när jag travade en bit på lite längre tyglar så drog hon ingenting eller så, men sen när jag kom upp på ängen och skulle börja trava ena långsträckan så drog hon totalt.. Först lät jag henne rulla på i en lite snabbare trav för att sträcka ut sig, men när hon sedan rullade över i galopp så var det kört! Hon blev helt uppspelt och jag fick trava massa småvolter så att hon skulle lugna ner sig vilket inte hjälpte alls utan hon började bara kicka när det blev för jobbigt. När hon sen efter ett tag var lugn i traven skulle jag försöka galoppera på en volt, då blev allt bara kaos igen. Långa jäkla bockserier, drog tyglarna ur händerna på en och bara va allmänt hopplös. Blev lite irriterad på henne eftersom hon skött sig så bra de senaste veckorna, och så kommer "gamla" Mirran fram igen -.- Men jag gav inte upp! Jag SKULLE galoppera den där jävla volten i båda varv, och till slut efter ganska mycket bråk så gav hon upp och gick ganska fint faktiskt, skam den som ger sig!

Då var jag nöjd där iaf och travade runt hela ängen upp till sockerbitshindrena (som var dagens egentliga plan) Hoppade stocken hela utan att tveka och sen hoppade jag ett väldigt lågt hinder i en åtta några ggr med både väldigt snäva svängar och lite större. Gick helt utan problem när damen väl "vågat" sig äver första gången. Blev ett litet svettpass men det behövdes! Myste lite i hagen efter också hihhih, trevligttrevligt


läskigt

Idag när jag kom till stallet så hade Mirran fått in ett höstrå i ögat! Såg lite läskigt ut men hon verkade inte så överdrivet bekymrad över det. Hur tusan bär man sig åt för att få ut ett sånthär liksom...?


6 april

Idag tog vi bara en mysrunda ute eftersom jag kände att det blivit lite enformig träning senaste tiden! Och det uppskattades verkligen utav både mig och Mirran, så himla skönt det var :) Travade och galopperade på några kortare sträckor och lilltjejen hade öronen spetsade hela tiden, hennes favoritväder idag också. När vi kommit tillbaka galopperade jag även några intervaller på ängen som gick helt problemfritt! Va lite rädd att vi skulle börja bråka och förstöra den härliga känslan jag hade men icke, det gick jättebra.

När vi kom tillbaka till stallet så gjorde jag lite lättare ledarskapsövningar som gick ganska bra efter några försök. Tog även hem mina beiga ridbyxor och ett linne för lite vårtvätt, tjhooohohoh

+ Hade en himla bra känsla hela tiden, hon var pigg utan att bli springig

- Vet inte, eftersom jag inte krävde så mycket med konditionen kan bättras på

Att tänka på:
Gör sånt här oftare! :D

3 april

Red tillsammans med Sofia/Fanita igår och med tanke på att det regnade så gick det faktisk väldigt bra då hon alltid brukar bli lite tjurig när det regnar. Provade att galoppera nere på ängen fast det gick inte så överdrivet bra då hon blev stark och drog mot Fanita så när jag försökte samla henne så blev hon sur och började bocka och ha sig.. Red upp till ridbanan efter ett tag när Sofia red upp till stallet och red där istället. Jobbade på samma sätt som de senaste gångerna, dvs trav över bommar med väldigt lös hand vilket gick sådär, hon blev ganska distraherad eftersom hästarna i hagen fick mat. Galopperade sen på volt som däremot gick bra! Lite seg i början så jag fick göra lite tempoväxlingar för att väcka henne, sen gick det bra. När jag skrittade av så försökte jag svänga henne mycket från spåret genom att bara flytta tyngdpunkten vilket hon lyssnade rätt bra på faktiskt men tänkte öva mer på det eftersom jag då kan använda allt mindre hjälper i resten av ridningen sen.

+ Hon gjorde bra skänkelvikningar i skritt

- Hon blir lätt distraherad av omgivningen

Att tänka på:
Jag måste jobba på att hon ska gå i en samlad galopp ute!


                                           Klippte även manen på lilltjejen (mobilbild)


fina tjejen

Bild Linn Berglund tog på Mirran i höstas


RSS 2.0