19 juni

Igår var det ju riktigt skitväder så jag var ganska negativ till att åka och rida.. Men så fel man kan ha, det där var nog en av dom bästa ridturerna på länge! :)

Började med att skritta en lite längre runda där hon skrittade på i frivilligt friskt tempo och lyssnade bra på min skänkel och sits. Kändes också som att hon typ kom upp med med ryggen än vanligt, men vet inte.. Går bara efter känslan. Dock sen när vi var nästan framme vid ängen sista vägen så var det någon som lagt en totalt livsfarlig blå presenning.. Tog säkert en kvar att få henne att gå förbi den utan att gena ut i ängen, men vi kom förbi! :)

Där väl ute på ängen började jag jobba henne lite mer, gjorde skänkelvikningar som hon tog helt ok. Ryggade ganska mycket som hon blivit riktigt lyhörd på nu, har gjort det mycket lately eftersom det känns som att hon aktiverar bakbenen ordentligt när man gör det! Sen övergick jag till traven där hon först var ganska springig och hård i munnen, så jag försökte först göra lite skänkelvikningar för att hon skulle lugna ner sig lite men det funkade inte särskilt bra.. Så istället provade jag att först rygga en bit, sen direkt till trav, halt, skritt, rygga, trav osv. Varierade hela tiden så det inte blev rutin. Detta svarade hon väldigt bra på, hon blev väldigt känslig för skänkeln och jobbade på bra! Efter ett tag gick jag över att fatta galopp direkt efter ryggningen vilket gick extremt bra!! Kändes verkligen att hon jobbade på bra och det blev inget spring emellan. Det gjorde jag några gånger tills jag var helt nöjd och då travade jag av henne i det höga gräset så hon fick lyfta benen ordentligt. Mycket nöjd med hela passet! :D

15 juni

Igår när jag kom till stallet så såg jag att de släppt ut hästarna i sommarhagen! Jättemysigt, men förjävligt om man inte hittar hästarna då hagen är ENORM. Och det var såklart det som hände mig... Fick leta i säkert 10-15 min -.- Men jag red iaf på samma äng som förra gången och fokuserade mest på skänkelvikningarna. Jag tänkte väldigt mycket på att inte tappa min sits och glida bak för mycket med skänkeln som jag väldigt lätt gör annars, och att Mirran inte ska korsa/snedda för mycket utan att det ska gå i en rakare diagonal. Vet inte om det är jobbigare, men hon verkar tycka det iaf! För om man ber henne så kan hon gå helt rakt åt ena hållet så man måste hålla emot så det blir en diagonal och inte bara rakt åt sidan.. Det gick ganska bra, åt vänster så bara flöt hon undan för skänkeln i en bra diagonal där man kände att hon hade hela kroppen med sig! Men åt höger däremot var det lite svårare, men det är ju hennes svaga sida i allt så inte så konstigt. Kan ha vart vrickningen som gjorde sig påmind också. Men några fina fick vi till iaf!

Sen började vi jobba i trav där jag red på en 8 där vi gjorde skänkelvikningar där volterna möts eller vad man ska säga. Det gick ganska bra förutom att hon taggade på så fort jag vände mot stallet.. Dessutom orkar hon inte alls lika bra skänkelvikningar i trav, så det får vi jobba mycket på! Här försökte jag även sitta ner i traven vilket jag gör väldigt sällan nu för tiden MED stigbyglar.. Det är såå jobbigt, hehe! Men nu kämpade jag verkligen med att inte tappa min sits och sträcka på mig hela tiden. Jobbigt när man ska hålla koll på allt både hästen och en själv gör juuu!

Provade på lite galopp också men det slutade bara med kaos, vansinnesgalopp, så nae.. Vi jobbar med det någon annan gång.

12 juni

Var riktigt varmt idag så det blev ett ganska kort men intensivt pass!
Mirran har vrickat sig för några dagar sen så jag tog det lugnt i början för att känna hur hon kändes, dock markerade hon ingenting alls förutom att hon var lite stel så jag red på som vanligt efter ett tag. Först försökte jag mjuka upp henne lite i skritten genom att göra tempoväxlingar, rygga, skänkelvikningar osv och det tog ganska lång tid innan hon släppte till men när hon väl gjorde det gick jag direkt över att jobba med galoppintervaller. Jag red på en annan äng än vanligt idag som har en lååång raksträcka så det var väldigt bra träning för Mirran att hålla igång en galopp med jämn takt. Första 4 sträckorna stog jag upp och red på kanten så Mirran fick lite hjälp av den. Det gick faktiskt bra, hon var lite svagare i höger så där fick jag hålla om henne lite med benen så att hon skulle orka. Dom sista 2 sträckorna satt jag ner och red i mitten av ängen så att hon fick balansera sig själv lite mer och även det gick bra! Efter det var hon ganska rejält svettig så jag travade henne på volt längst nere på ängen ett tag och gud vad fint hon gick stundvis då! Hon kändes mer självbärande än vanligt och höll inte på att dra nånting. Dock när jag bytte varv och började trava på en lite mindre volt då började hon halta lite så då saktade jag av direkt och skrittade av på långa tyglar. Då kände jag ingenting av hältan menmen, hon hade ändå jobbat på fint så det fick räcka! Sen fick hon en mysig dusch och gick såklart direkt ut och rullade sig efter haha, värd dusch..


8 juni

Idag tänkte jag jobba lite ordentligare eftersom vi mest chillat på senaste tiden och Mirran börjar likna en tunna med ben... Så jag skrittade direkt ut på ängen eftersom hon är så extremt ömfotad nu, iaf så red jag runt lite och försökte få henne framme för hjälperna vilket var lättare sagt än gjort.. Hon var sjukt seg och ville bara gå tillbaka mot stallet hela tiden så var liksom var tvungen att "mota" tillbaka henne på stigen hela tiden, riktigt frustrerande. Men sen började jag trava iaf, travade bara runt runt lite hur som helst på ängen för att hon skulle få upp lite flås och värma upp ordentligt. Och herre var stel hon är.. Inte det minsta följsam eller böjbar i sidorna, men det brydde jag mig inte överdrivet om idag eftersom jag hade inriktningen på konditionen. Efter ett tag började jag jobba i galoppen och hon gjorde nästan alla fattningar jättebra! Så kan sluta jobba på det nu lite och fokusera på att hålla igång själva galoppen och få henne att jobba ordentligt i den. Men det är ju lättare sagt än gjort eftersom att hon börjar bocka och ha sig så fort det blir ansträngande... Ston alltså! Men jag märkte iaf att efter att först galopperat i lätt sits och sen satte mig ner, så jobbar hon mycket bättre när jag sitter ner och håller ihop henne ordentligt. Hon är också lätt att reglera hastigheten på när man sitter i galoppen. Men fokus framöver är att hålla igång en jämn galopp på böjt spår!

När vi var klara var Mirran ganska ordentligt svettig så hon fick en skön dusch ute i solen! :) Sedan sa Sofia att hon misstänkte att hon var halt så jag fick springa lite med henne och visa, och såklart ser hon halt ut när man springer på grusväg eftersom hon är så öm... Fattar inte varför dom tog av henne skorna, för hon visade ingenting när jag red i gräset.. Men jaja, det är ju inte min häst.

5 juni

Haha jag har blivit asdålig på att skriva här nu... Men i söndags red jag en runda barbacka bara, mestadels skritt vilket gick braaaaaaa :)

2 juni

Red i söndags som jag inte skrivit om kom jag på. orkar inte skriva värsta texten men vi gjorde ungefär samma sak som förra gången. hon var ganska jobbig dock, slängde med huvudet och ville verkligen inte skritta vanligt utan försökte smyga iväg i trav hela tiden. Samma sak i traven var det väldigt svårt att få en bra takt då hon hela tiden gjorde små galoppfattningar... taggad häst helt enkelt.


RSS 2.0